Inloggen

 

  zie startpagina

Klik voor de Wereldwinkel

Klik voor de inschrijvingen van de opvang

 

 

 

Syndicatie

Home | Inhoud

Welkom

De Warmste Week
Voor het goede doel steken we graag een tandje bij in De Ark. Als we dat goede doel dan nog zelf mogen kiezen, dan moeten we in De Ark niet ver zoeken. Net zoals vorig jaar viel onze keuze op KLOEN, het goede doel dat zelf alles doet voor andere goede doelen (de Ziekenhuisclowns, het Clownshuis, de Hôpiclowns,  Muco en Orka). 
De twee komende weken nemen we dus deel aan de Ketnetkoekenbak. De hele school bakt voor het goede doel, de kleuterklassen doen dit samen met een lagere klas. Hieronder vindt u het overzicht van onze actie. Elke dag na school worden de gebakjes verkocht in het forum. Alles wordt verkocht aan € 1. Kom gerust binnen in het forum; u hebt dagelijks een ander lekker aanbod. De opbrengst gaat integraal naar Kloen, de vereniging waarvan de opa en oma van Bob (L1A) en Wout (K1A) Deraeve de grote bezielers zijn.

datum

klassen

gerecht

11/12

L5

Poffertjes

12/12

K2b, K3b, L4a

 Zandkoekjes

14/12

L2b

pudding

15/12

K1c, L2a

Palmierkoekjes en zandkoekjes

18/12

L6a, L1a

wafels

19/12

L1b, L6b

Speculoos & 
wafels

20/12

K3a, K2a, L4b

suikerwafels

21/12

K1a, K1b, L3

Dambordkoekjes
cake

Dank aan de papa van Luna (L4A) en Lomme (L5A) Defour voor de oven die we kregen en waarin we comfortabel alle bakwerk zullen kunnen doen. 

Verkeerswerkgroep: bedankt!
De verkeerswerkgroep zet zich dagelijks in voor een vlotte circulatie. Myriam (Rune L5b, Loewis L4b, Matis en Robbe L2a, Gisèle K1a), Nico (Jolien, L6b) en Mieke (Lars, L5b en Luka, L3a) zetten, samen met juf An-Sofie, juf Jole, juf Rita en meester Ruben,  daarbij de veiligheid van de kinderen voorop. 
Vanaf volgende week:
* staat er dagelijks een leerkracht aan de Plaatsmolenstraat (is gevaarlijker geworden dan aan Algoet, en dat zal niet verbeteren)
* staan Myriam of Mieke dagelijks op het voetpad aan de Z&V-zone
* engageren de kinderen van 't zesde zich om de begeleiding aan de Z&V-zone stipt uit te voeren

* staat Nico in de even weken aan het kruispunt Algoet. Dit betekent dat er in de oneven weken (voorlopig?) géén permanentie is aan het kruispunt Algoet. Tenzij iemand van de ouders zich bijkomend wil/kan engageren?

Nieuwe zithoeken in het forum
Ons mooie forum is nu nog fraaier geworden met een moderne zithoek bij de boekenhoek en aan de wand. K3 tot L6 mogen er zonder jas, tas of schoenen lezen, keuvelen of bijpraten. Dank aan Christophe Delie, papa van Auke uit L6.

Nieuwjaarsbrieven


In de kleuterafdeling maken de kleuters één nieuwjaarsbrief. In de lagere afdeling maken de kinderen maximaal drie brieven. In de schoolagenda kan u noteren voor wie die bestemd zijn, met de juiste aanspreking (mammie, opie...). De nieuwjaarsbrieven zijn creatieve werkjes van de kinderen zelf; we kopen geen commerciële brieven. De kinderen steken hun eigen ziel in de brief; we weten dat u dit werkje dan ook naar waarde zal weten te schatten. Wie meer dan drie brieven nodig heeft, kan het nodige materiaal bij de juf bijbestellen.

Opvang kerstvakantie


In de kerstvakantie is de opvang geopend van 2 tot en met 5 januari (de opvang is traditioneel gesloten tussen Kerst en Nieuwjaar). Inschrijven voor die opvang (en bestellen van warme maaltijden) zal kunnen vanaf 6 tot 20 december. Op 20/12 wordt het aantal maaltijden buiten de schooldagen voor januari doorgegeven.

Proefwerken lager


De proefwerkenperiode in 't lager vindt plaats van 29 januari tot en met 5 februari. Dit betekent dat er geen proefwerken of kerstrapporten zijn in december.  In december krijgen de leerlingen enkel hun tweede Dagelijks Werk-overzicht mee. De kinderen krijgen hun puntenrapport dan op 7 februari mee (met rapportbesprekingen op 7 en 8 febr.). Door, net zoals vorig jaar,  de proefwerken uit de drukke eindejaarsperiode (kerstviering, nieuwjaarsbrieven, warmste week...)