Inloggen

 

  zie startpagina

Klik voor de Wereldwinkel

Klik voor de Wereldwinkel

 

 

 

Syndicatie

Home | Inhoud

Welkom


Mama, papa... COACH
Oma, opa... COACH

Hoe coach ik mijn (klein)kind bij het leren?
Alle (groot)ouders welkom 19 oktober om 19.30 u. in het forum.
Toegang gratis,

hier bevestigen.


Mama, papa... COACH
Vorige week las u de uitgebreide uitnodiging voor deze interessante infoavond van aanstaande donderdag over het helpen van uw kinderen bij het leren leren.  Ouders (en grootouders) die nog willen afkomen zijn welkom;
gelieve hier uw aanwezigheid mee te delen.
 


DENKKOFFERS kleuter
Zoals de vier voorbije jaren stellen we graag ook dit schooljaar weer ons aanbod aan denkkoffers ter jullie beschikking.
Nog even kort samengevat:
* De denkkoffers gaan mee naar huis van maandag tot donderdag of van vrijdag tot maandag.
* De koffers bevatten allerhande activiteiten die u SAMEN (!) met uw kind kunt uitvoeren.
* Die opdrachten worden telkens duidelijk uitgelegd a.d.h.v. opdrachtenkaarten.
* Alle materialen die nodig zijn om de activiteiten uit te voeren zijn aanwezig in de koffer. Iedere koffer bevat ook een inventaris waar u kan aanvinken of alles terug in de koffer zit vooraleer u hem teruggeeft aan de klasjuf.
* In iedere koffer zit ook een boek dat gekoppeld is aan het thema van de koffer.
Dit boek is bedoeld als extra aanbod dat zorgt voor een speels en leuk (taal)moment tussen u en uw kind.
* We verwachten dat u alle materialen met respect behandelt en de koffer 'heelhuids' terugbezorgt aan de klasjuf.

 

Als u interesse hebt om de koffer mee te nemen naar huis gelieve dan hier in te tekenen. (LET OP!! Deze doorverwijzing wordt op 22 oktober afgesloten. Vanaf 23/10 kan er niet meer worden ingeschreven).

Intussen hebben we per leeftijd reeds 4 themakoffers in ons bezit. De koffers werden ontworpen en uitgevoerd door een werkgroep van ouders en leerkrachten, o.l.v. juf Bieke.
Als u instemt om de koffer mee te krijgen, wordt er in het beurtsysteem voor gezorgd dat u alle 4 de koffers eens meekrijgt naar huis. Er wordt een lijst opgemaakt met data die in het schriftje of tasje zal meegegeven worden. Zo weet u op voorhand wanneer u de koffer meekrijgt naar huis.
We wensen jullie alvast veel plezier en hopen dat de koffers zullen bijdragen tot de ontwikkeling van uw kinderen!


Opvang met onderbreking
In de vakantie, maar ook op woensdag, kan het gebeuren dat kinderen de opvang in school onderbreken om naar de training, dansles... te gaan, en daarna naar de opvang terugkomen. Van deze kinderen wordt het begin- en einduur gescand; op de afrekening staat echter enkel het aantal effectief aanwezige kwartieren dat het kind daadwerkelijk in de opvang aanwezig was (de onderbreking van de training, dansles... worden dus niet meegeteld). 
In het voorbeeld hierboven ziet u een leerling die op 20/09 om 12.30 ingescand en om 17.15 uur uitgescand werd. Tijdens die 19 kwartieren was het kind slechts 11 kwartieren aanwezig in de opvang; enkel die 11 kwartieren worden dus aangerekend.